نخود جوشیده

 

با آغاز برداشت نخود از دشتهای و زمینهای دیم نصرآباد، نخود در موقع کاشت به دلیل حساس بودن در اندازه رطوبت و عمق زمین قرار گرفتن بذر با نوسانات شروع به جوانه زدن و سبز شدن می نماید به همین خاطر موقع برداشت بعضی از نخودها سبز و بعضیها خشک هستند و اگر نخودهای که خشک هستند دیر جمع شوند کولها(پیله مانندهای که نخود را در بر میگیرند)  از بوته جدا میشوند و عملیات برداشت با مشکل پیش میرود و کشاورزان مجبور هستند تمام نخودها را جمع کنند لذا نخود های سبز که تعداد آنها نیز کم است جدا جم تل هم کیفیت محصول نهائی بالا باشد و هم از بوته های سبز نخود برای نخود جوشیده استفاده میکنند طرز تهیه بدین صورت است که ابتدا کولها را جدا و کامل میشورند لازم به ذکر است که کولها سوراخ دار را باید جدا و دور بریزیم و در ظرفی کمی آب میریزیم و درب آن را میگذاریم روی شعله کم میذاریم تا بعد از یک نیم ساعت کامل پخته شود و سپس نمک و در صورت دوس داشتن آبلیمو به آن اضاف میکنیم که حاصل کار دلمونه یا نخود جوشیه گویند که بسیار خوشمزه میباشد .

/ 2 نظر / 15 بازدید
سعید

سلام خسته نباشید مطلبی خوندم که گویا از وبلاگ شما برداشت شده از یک تلم برقی دست ساز نوشته بودید که با یه آرمیچر نصب شده روی سر یک قابلمه ساخته شده. میشه ازش عکس بذارید و توضیحاتی بدید که ما هم بتونیم بسازیم. با عرض معذرت توضیحات دقیق می خواستم مثلا اندازه ی قابلمه، نوع پره، طرز ساخت و نوع آرمیچر و نحوه ی تهیه ش ممنون می شود

سعید

سلام خسته نباشید مطلبی خوندم که گویا از وبلاگ شما برداشت شده از یک تلم برقی دست ساز نوشته بودید که با یه آرمیچر نصب شده روی سر یک قابلمه ساخته شده. میشه ازش عکس بذارید و توضیحاتی بدید که ما هم بتونیم بسازیم. با عرض معذرت توضیحات دقیق می خواستم مثلا اندازه ی قابلمه، نوع پره، طرز ساخت و نوع آرمیچر و نحوه ی تهیه ش ممنون می شود